GYÖNGYTYÚK blog

remek kis blog 1 kis közösség mindennapi életéről, nem mellőzve a poénokat, intrikákat és egyéb nyalánkságokat.

Friss topikok

  • pirikke: aa (2008.09.30. 18:11) Terézanya Csapjad!
  • AIR: én minden pénteken ott várok majd rátok a patakban, remélem nem teszem hiába majd. (2008.08.08. 00:42) A változások szele
  • Bodri: RE: 2: -Természetesen, most a a lomtalanítás körülményeire értettem. RE: 1:- Amolyan képletes ké... (2008.06.20. 15:55) Egy post az emberibb...
  • matekelbaszótörinjavító: A magyarral abszolút egyetértek, más kérdés h így utólag azt kell h mondjam, jelentősen túldramati... (2008.05.08. 11:31) Érettségi (no para?)
  • Kecske úr: "Hölgyem, a diákjai sörszagúak." Ezen egy kiadósat kuncogtam:D (2008.03.31. 21:41) "Hölgyem, a diákjai sörszagúak"

Rovatok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30







"Hölgyem, a diákjai sörszagúak"

2008.03.31. 18:08 | Gyöngytyúk | 1 komment

Bevallom őszintén, a floorball szó a mai napig csörgőlabdaként szerepel az agyam hazafiasabb felében. Persze némi gondolkodás után mindig rájövök, hogy ez utóbbi egy vakoknak kitalált játék, de annyi bizonyos, hogy floorball-csapatunk mai teljesítménye a Balassi által kiírt diákolimpián még a fent említett sportágban sem állta volna meg a helyét. És ez tulajdonképpen így van jól.
A Rajz, Lénárd, Csíra, Berci ás jómagam alkotta gárda tagjai ha sokban nem is, egyben biztosan hasonlítanak egymásra: egyikünk sem fogott még ütőt korábban a kezében. Nem is foghattuk fel másként a Balassi invitálását a tornára, mint egy jó bulit, amely ebben a minőségében viszont egy igazán kellemes délutáni elfoglaltsággá kerekedett. A Csíra által fuvarozott zöld-sárga egység kis késéssel ugyan, de annál nagyobb elszántsággal érkezett a rivális suliba, ahol kezdésnek a Buriusz-Tóth első sor próbálta megakadályozni, hogy Rajz kapujába többször kerüljön a labda, mint az első ellenfélként kapott Kőrösiébe. Na jó, valójában megpróbáltuk eltalálni a labdát az ütővel és húsz alatt megúszni a nyitómeccset. Fogalmam sincs, hogy sikerült-e, mert a Csírával floorballként bemutatott kószálásunk a pályán hozott annyi komikus helyzetet, hogy ne törődjünk az eredmény alakulásával. A minket váltó Lénárd-Hajtós fémjelezte második sor már kicsit jobban feltalálta magát a pályán, még ha ez gólokban nem is mutatkozott meg. Rajz elemében volt, pár lepke mellett néha nagy védésekkel és jégkorongból kölcsönzött kommentárokkal hozakodott elő, maga mellé állítva ezzel a maroknyi közönséget.
Miután az egész csapat megdöbbenésére az első félidő záró sípszava után a bíró közölte velünk, hogy ezen a bajnokságon egy játékrészből állnak a meccsek, a Pál Apostol jól megérdemelt pihenőjére vonult. Az öltözőben előkerült két doboz HB, illetve az általam Ausztriából zsákmányolt tobozpálinka, mellyel Csíra születésnapja, azaz február közepe óta nem tudtunk megbírkózni. A bizalomgerjesztőnek éppen nem nevezhető illatú szeszesital végül közös megegyezéssel nem került kibontásra, azonban a sör-cigi kombó a suliudvaron rám szinte doppingolólag hatott. Közben befutott a tanárnő is, aki megvető szájhúzással konstatálta, hogy diákjai nem éppen sportemberekhez méltóan viselkednek, nem utolsósorban pedig igencsak aláássák a Pálapó amúgy is düledező hírnevét.
Na de nem sok időnk jutott ezen morfondírozni, hiszen a Balassi-Kőrösi összecsapás után már ismét pályán volt a helyünk, mégpedig a győztes házigazdák ellen. Ez a mérkőzés sem különbözött sokban az elsőtől, bár az elmondható, néhány játékelemmel egyértelműen gazdagabbak lettünk. Ilyen volt például a korábban hírből sem ismert buli-elhozatal, mely néhány sikertelen próbálkozás után szerény személyemnek többször is összejött. A találkozó elején aztán megszereztem a csapat első kapufáját is, apró szépséghibaként talán csak azt róhatnánk fel, hogy a mozdulat igencsak tudattalan volt, ezt alátámasztja az a tény is, hogy a labda a lábamat elhagyva ütközött a kapuvasnak. Aztán, a hamvába holt próbálkozások után olyan dolog történt, amire senki sem számított: Lénárd gólt szerzett! Hitetlenkedve meredtünk a bíróra, de nem jelzett szabálytalanságot: a Pál Apostol igenis eredményes volt! A meccs hátralevő részében sok érdemleges nem történt, mi azonban a vereség ellenére is büszkén feszítettünk az iskolánk neve mellett feszítő képzeletbeli egyesre gondolva.
Két vereséggel sikerült tehát a bronzérmet megszerezni a háromcsapatos tornán, ám mi tudtuk: a nyakunkba akasztott medálért keményen megdolgoztunk. Az öltözőben aztán előkerült a toboz is, és mi a diadal mámorában sorra húztuk meg a kétdecis üveget, hogy aztán egyből rohanjunk is a csaphoz kiöblíteni a szánkat. A tanárnő jobbnak látta mihamarabb lelépni, ennek okát csak később tudtuk meg, egy Lénárd által a szervezőtől elcsípett félmondatból. "Hölgyem, a diákjai sörszagúak." Na igen, de kit érdekel ez egy számunkra aranyként csillogó bronz mellett?

 

(Strucc úr)

A bejegyzés trackback címe:

https://gyongytyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr19405325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kecske úr 2008.03.31. 21:41:00

"Hölgyem, a diákjai sörszagúak."
Ezen egy kiadósat kuncogtam:D
Címkék: osztály



Gyöngytyúk Blog 2007© design by brenkee
a blog 1024*768as képernyőfelbontásra és firefox böngészőre
lett optimalizálva, mellesleg a szerkeztő vistát használ,
ennek nem sok köze van hozzá ,de szeret vele villogni!











süti beállítások módosítása