GYÖNGYTYÚK blog

remek kis blog 1 kis közösség mindennapi életéről, nem mellőzve a poénokat, intrikákat és egyéb nyalánkságokat.

Friss topikok

  • pirikke: aa (2008.09.30. 18:11) Terézanya Csapjad!
  • AIR: én minden pénteken ott várok majd rátok a patakban, remélem nem teszem hiába majd. (2008.08.08. 00:42) A változások szele
  • Bodri: RE: 2: -Természetesen, most a a lomtalanítás körülményeire értettem. RE: 1:- Amolyan képletes ké... (2008.06.20. 15:55) Egy post az emberibb...
  • matekelbaszótörinjavító: A magyarral abszolút egyetértek, más kérdés h így utólag azt kell h mondjam, jelentősen túldramati... (2008.05.08. 11:31) Érettségi (no para?)
  • Kecske úr: "Hölgyem, a diákjai sörszagúak." Ezen egy kiadósat kuncogtam:D (2008.03.31. 21:41) "Hölgyem, a diákjai sörszagúak"

Rovatok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31







Selejtező

2007.08.01. 12:32 | Gyöngytyúk | 6 komment

A várakozás, hogy idén talán újra láthatunk magyar csapatot BL-főtáblán, minden futballszurkolóban ott van így nyár közepe felé, a televízió elé lehuppanva. Mert a drukker az olyan, hogy látja a mind mélyebbre süllyedés jeleit ezen a posványon, de reménykedik. Tudja, hogy az ellenfél országában nem majmozhatná le a légiósokat egy mészölykálmán, tudja, hogy ott a szurkolók alapelemüknek megfelelően véleményt nyilváníthatnak, tudja, hogy csak nálunk függ a legpatinásabb csapat indulása egy Dorge Kouemaha nevű kameruni kölyöktől - de hisz a csodában. Aztán egyre elkeseredettebben kel fel a fotelből így fél tizenegy tájban, noha csak a realitást látta, nem vezettünk ötletes támadásokat a széleken, nem voltak pontos beadások és álomszerű befejezések, mint a REAC ellen múlt szombaton. Pedig akkor milyen jól ment, most biztos alábecsültük az ellenfelet... Nem kérem. Csak éppen a vendégcsapat Liechtensteinből, Macedóniából, Svédországból, Örményországból vagy ki tudja honnan érkezett. Nem Kisteleki István és Várhidi Péter uradalmából.
Józsi bácsi nézi a meccset és látja, hogy a sárga mezes odaáll a megindulni készülő ellenfél elé és nekimegy, visszahúzza, kibillenti az egyensúlyából. A pirosban játszó pedig eldől, majd méltatlankodva felkel és a bíróra néz. Sípszó nem hangzik el. Majd megtörténik ugyanez még egyszer, aztán még egyszer... A dolog kínos, olyannyira, hogy már a szomszéd fotelben nyugvó, lábát urán pihentető Mari néni se állja meg szó nélkül: "Mi miért nem lépünk oda nekik, ha a bíró úgysem fújja le?" Ez a primitívségig leegyszerűsített kérdés hangzott el kedd este megannyi házban, kocsmában, vendéglőben, de talán még az Oláh Gábor utcai stadion nézőterén is. Egyedül egy embert nem foglalkoztatott, egy öltönyös cseh urat az oldalvonal mellett. A taktika megvan, megváltoztathatatlan. Hogy az észt játékvezető hagyja játszani a csapatokat és nem ül fel Dombi Tibi minden szárnyaszegett próbálkozásának? Ez nem lehet, csak káprázat, Bede Feri két hete ki sem vette a sípot a szájából... Nem tudom, az öltözőben mi hangzott el, de a 64. percben Komlósi Ádám, Dragan Vukmir és Mészáros Norbert úgy vigyázott a két svéd csatár testi épségére, hogy az ember azt hitte, porcelánból vannak. Mintha ki lett volna adva az ukáz, támadóhoz hozzáérni tilos, próbáljunk meg eléállni, hátha lepasszolja, ha meg elindul, hát végünk. A másik oldalon persze nyoma sem volt ennek az előzékenységnek, a korábban oly sok ellenfelet őrületbe kergető Sándor Tamás áthatolhatatlan falba ütközött. Mert fal volt ez, nem egyéb. A magyar bajnok képtelen volt kilencven perc alatt rést találni a felállt védelem ellen otthon. Egyedül a beívelésekben volt veszély, de eszébe ne jusson senkinek, hogy erőltessük... Profi futballisták szemmel láthatóan a mérkőzés végét várták vesztes állásban. Mi ez, ha nem megbukás?

(Strucc úr)

A bejegyzés trackback címe:

https://gyongytyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr100129906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

johevi 2007.08.01. 14:12:23

Teljes mértékben egyetértek azzal amit a szemkifolyás előtt még el tudtam olvasni. A Debrecen a cikk színeinek megfelelően katasztrofális volt.

Frigo 2007.08.01. 14:42:50

én is kijelöltem az egérrel a szöveget, mert úgy kék alapon fehér betűkkel jelent meg. :)

DaHintermeierhans 2007.08.02. 13:05:20

Nincs tovább, nem hagyjuk magunkat! vége a dalnak! ebben az éveben nem fogunk kiesni!! vége a szenvedésnek! vége a sírásnak! gyözni fogunk! ott lesz a loki a fötáblán, meg fogjatok látni! húsz év szenvedés után megint lesz magyar csapat a fötáblán! meg fogjuk fordítani a meccset! 1-0 itt 2-0 ott!! elmegyünk skandinávföldre és megmutatjuk, h mit tudunk! nem fogunk berezelni, nem, nem,és még egyszer NEM!!!

arvisura · turoczi.blog.hu 2007.08.02. 19:13:34

A szemem majd kiesik ha olvasni akarom a posztot. Így legalább annyira szar, mint honi labdarugásunk- mert ugye ez a magyar bajnokcsapat.
Sokakkal ellentétben azt mondom: alaposan félreviszi az éneket az MLSZ - ez egy pénznyelő automata, melyben a közönség elől eldugják a focit. Óriási hasznot húz a Kisteleki brancs.
A Loki? Kint kap kettőt, oszt kész. Azok játszanak a pénzért. Nálunk többet magyaráznak a "sztáredzőink".
Annak van esze, aki fiatalon külföldi profiklubhoz menekül. Ez itt posvány lecsóval.
Címkék: sport



Gyöngytyúk Blog 2007© design by brenkee
a blog 1024*768as képernyőfelbontásra és firefox böngészőre
lett optimalizálva, mellesleg a szerkeztő vistát használ,
ennek nem sok köze van hozzá ,de szeret vele villogni!











süti beállítások módosítása